Студентська науково – теоретична конференція «Аптечне та промислове виробництво ліків і виробів медичного призначення»

розміщено в: Без рубрики | 0

П’ятнадцятого березня в КВНЗ «Мелітопольський медичний коледж» ЗОР  проходила  студентська науково – теоретична конференція  «Аптечне та промислове виробництво ліків і виробів медичного призначення». Метою заходу було висвітлення актуальних питань розвитку фармацевтичної галузі в Україні на сучасному етапі.

Організаторами заходу виступили викладачі коледжу Л.Л.Павленко (викладач організації і економіки фармації) та С.В. Журавльова (викладач технології ліків). На захід були запрошені викладачі коледжу, які з позиції експертів  оцінювали проекти учасників.

Студентами 25 групи відділення Фармація  було представлено п’ять проектів:

  1. «Належна аптечна практика та виготовлення супозиторіїв в умовах аптеки методом викачування» (Керівник  С.В. Журавльова,  доповідачі Аліна Роботько, Світлана Гайдакова);
  2. «Авторські прописи в екстемпоральній рецептурі лініментів» (Керівник С.В. Журавльова, доповідачі Зоряна Крищишина, Ганна Попрядухіна).
  3. «Промислове виробництво ліків в Україні за стандартами GMP» (Керівник Л.Л. Павленко, доповідач Ірина Долгова);
  4. «Флагман вітчизняного виробництва продукції з гуми» (Керівник Л.Л. Павленко, доповідачі Олександр Горяєв, Катерина Шипка);
  5. «Знайомство з фармацевтичною фабрикою «Віола» в м. Запоріжжі» (Керівник Л.Л. Павленко, доповідачі Дар’я Берднікова, Кучерук Софія);

На думку незалежних експертів,   всі представлені проекти   цікаві, змістовні  та актуальні. Особливу увагу привернула  доповідь на тему: «Промислове виробництво ліків  в Україні за стандартами GMP» (Керівник  Л.Л. Павленко, доповідач Ірина Долгова), яка була визнана кращою.

На думку С.В. Журавльової  та Л.Л.Павленко «Представлені проекти  – це є результат кропіткої праці  пошукової роботи   студентів».  Викладачі висловили подяку всім учасникам  та гостям конференції, побажали  творчого натхнення, нових  наукових добутків, досягнення поставленої мети.

Закрив захід  директор коледжу І.Р.Настасяк, яких наголосив: «Кожен,  хто взяв участь у сьогоднішній конференції набули  досвід наукової роботи. Одна з форм цієї роботи – це вміння підготувати проект, виступити на  будь-якому науковому заході, вміння представити тему, продемонструвати теоретичну підготовку, вміння переконувати, аргументувати актуальність і важливість обраної теми”.

Переможці та учасники  були нагороджені  грамотами.