Майстер-клас «Серцево – легенева та мозкова реанімація»

розміщено в: Без рубрики | 0

10 квітня викладачі КВНЗ «Мелітопольський медичний коледж» ЗОР, а саме: А.М. Черевко, С.В. Дубінський, Л.О. Брага, В.В. Деревицька  підготували  та провели майстер- клас для працівників Мелітопольського управління  Державної казначейської служби України Запорізької області на тему: «Серцево – легенева та мозкова реанімація».

Під час заняття слухачі ознайомилися з базовими реанімаційними заходами та здобули практичні навички щодо виконання  штучного дихання, непрямого масажу серця. Працівники Державної казначейської служби  отримали знання з надання долікарської допомоги у випадках непритомності людини, анафілактичного шоку, у разі укусів отруйних комах,  при судомах, гіпертонічному кризі, стенокардії, при інфаркті міокарда, носовій кровотечі, переломах, забоях, вивихах  тощо. Під час проведення майстер-класу викладачі колежу  залучали до практичного тренінгу всіх охочих і відповідали на запитання.

За словами А.М.Черевко,  проведення  майстер-класу  дає змогу поєднати  теоретичні знання  з практичними навичками, що у разі необхідності надання першої   долікарської допомоги у багатьох випадках рятує життя людині.