Літературно-музичний захід “До тебе, Україно, струна моя перша озветься…”

розміщено в: Без рубрики | 0

Сьогодні, 25 лютого, на честь 150-річчя з дня народження Лесі Українки у КЗ “Мелітопольський медичний фаховий коледж” ЗОР студентами першого і другого курсів був проведений літературно-музичний захід “До тебе, Україно, струна моя перша озветься…
Вогонь пісень Лесі Українки палає уже більше століття. Це незгасимий вогонь таланту, справжнього, від Бога. Донька Прометея, як назвали її люди, несла їм вогонь своїх поезій; цю іскру Божу несуть і зараз уста її потомків.
Під керівництвом викладачів української мови та літератури Петрової Т.С. та Бондар Л.М. студенти декламували твори Лесі Українки ( “Конвалія”, “Мріє, не зрадь” – вик. Проскура А., “Contra spem spero” – вик. Литвиненко А., “Хто вам сказав, що я слабка?” – вик. Приходько В.). Студенти інсценували поезію “Мамо, іде вже зима” (вик. Редько М. та Мицканюк Н.), а також Бойко М. виконала народну пісню про матір.
З нагоди ювілею поетеси працівники бібліотеки Голубєва О.В. та Дубініна Н.Л. підготували виставку, присвячену творчій діяльності Лесі Українки та долучилися до Всеукраїнського флешмобу “Global Lesya Ukrainka 2021”.