Урок-квест «Тест білборда та кохання в Інтернеті»

розміщено в: Без рубрики | 0

Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей досі залишається трагічною реальністю сьогодення. Вони є серйозним порушенням прав дитини та мають довготривалі й руйнівні наслідки на все життя. Для попередження ситуацій насильства вкрай важливо відкрито обговорювати проблему,  здійснювати просвітницьку діяльність серед батьків та дітей.

З метою підвищення рівня обізнаності щодо даної проблеми в бібліотеці КЗ «Мелітопольський медичний фаховий коледж» ЗОР  з 22.03 по 09.04.21 р. триває проведення уроку-квесту «Тест білборда та кохання в Інтернеті» щодо проблем секстингу – недитячого листування, який проводять викладач «Основ загальної та медичної психології»  Масленнікова Т.К. та працівники бібліотеки коледжу Голубєва О.В., Дубініна Н.Л..

На початку уроку студенти розділяються на дві  команди та  уважно ознайомлюються із сценарієм. Аби команди не брали підказки одне в одного, усі послання позначають умовним знаком команд: символ Instagram для першої команди та Telegram – для другої.

В ході заходу студенти першого та другого курсів спеціальностей 223 «Медсестринство» та 226 «Фармація, промислова фармація» переглядають та обговорюють відео та історії, що описуються у сюжеті квесту, ознайомлюються з небезпеками, що можуть виникнути під час спілкування в Інтернеті, засвоюють правила безпечного чатування, отримують уявлення про необхідні дії в разі підозри на виникнення секстингу чи сексторшену та відповідають на просте запитання: «Чи готовий я побачити цю інформацію/фото на білборді або стінах біля входу в коледж?».

Чесна відповідь самому собі на це питання дасть можливість оцінити власні дії та не ділитися особистими фото і даними в мережі.

Тема квесту та  форма його проведення сприяють активізації, жвавому обміну враженнями між учасниками. Та головне – підлітки засвоюють правила поведінки, які захистять їх під час спілкування в Інтернеті!