Тиждень фармації «PHARMACY FOREVER»

розміщено в: Без рубрики | 0

У КЗ «Мелітопольський медичний фаховий коледж» ЗОР стало доброю традицією проводити тижні циклових комісій. 

З 6 по 10 грудня 2021 року циклова комісія фармацевтичних дисциплін провела тиждень фармації «PHARMACY FOREVER». Тиждень фармації проходив з дотриманням всіх протиепідемічних вимог.

У понеділок, 6 грудня, голова циклової комісії Е.П. Педченко ознайомила студентів ІІ курсу спеціальності 226 Фармація, промислова фармація з основними етапами розвитку аптечної справи в Україні та місті Мелітополі. Студенти здійснили віртуальну екскурсію до аптек-музеїв Києва, Львова, Луцька, розглянули старовинні фото аптек та аптекарських магазинів Мелітопольщини, намагалися впізнати на них сучасні вулиці та будинки міста.

У вівторок, 7 грудня,  викладачі циклової комісії Е.П. Педченко та Н.Є. Караковська разом із студентами 25 групи провели фармацевтичний батл «Я хочу бути фармацевтом?!» Студенти поділилися  на 3 команди і відповідали на цікаві питання з фармакології,  фармакогнозії, технології ліків, організації та економіки фармації. Захід пройшов у доброзичливій атмосфері і показав фундаментальні знання студентів-випускників з профільних дисциплін. 

У середу, 8 грудня, викладач хімії Г.В. Каряка та викладач біології та екології О.І. Циб, з метою поглиблення знань з хімії та біології, провели для студентів 05 групи спеціальності 226 Фармація, промислова фармація хімічну вікторину «А ви можете… так “зхімічити”?». Студенти творчо підійшли до участі у вікторині, кожна команда мала свою форму та привітання. Вони зацікавлено відповідали на питання хімічної естафети «У світі речовин», конкурсів «Біла ворона», «Чудо-елемент», «Чорна скринька», «Хімічне золото» та розгадували хімічні ребуси.

У четвер, 9 грудня, викладачі нормативних дисциплін Е.П. Педченко, С.В. Журавльова, Л.Л. Павленко провели для студентів ІІІ курсу бесіду за «Круглим столом» на тему «Впровадження міжнародних стандартів у фармацевтичну галузь України». В процесі бесіди викладачі обговорили зі студентами  основні положення Стандартів GPP, GMP, правил GACP, відповіли на питання студентів, продемонстрували відеофільми щодо впровадження європейських стандартів у фармацевтичну промисловість України.  

У п’ятницю, 10 грудня, викладач фармацевтичної хімії К.В. Зеленцова та викладач основ медичного та фармацевтичного товарознавства О.М. Пальвальова провели для студентів 25 групи фармацевтичний огляд «Інструменти виявлення підробок лікарських засобів». У сучасній фармації мають місце підробки лікарських засобів, що наносить велику шкоду здоров’ю людей. Тому метою заходу було показати методики якісного та кількісного аналізу ліків, за маркуванням та штриховим кодуванням довести відповідність лікарського засобу діючим стандартам.

Тиждень фармації пройшов на високому професійному рівні й показав високу теоретичну та практичну підготовку студентів з фармацевтичних дисциплін.