Регіональний інтелектуальний конкурс «Світ біології та медицини очима школярів»

розміщено в: Без рубрики | 0

Знання – це скарб, а вміння вчитися  – це ключ до нього, і тому найсвітліша дорога у світі – це дорога до знань, до науки.

Саме під цим гаслом, на базі КВНЗ «Мелітопольський медичний коледж» ЗОР,  27 лютого пройшов регіональний  інтелектуальний конкурс «Світ біології та медицини очима школярів». Метою якого було: розвиток в учнів інтересу до біології, як науки; вміння самостійно мислити, проводити паралелі, активно користуватися  логічними висновками; виховувати почуття колективізму, відповідальності за свої слова та дії, почуття прекрасного, почуття гордості за свою країну, її природні багатства.

У заході взяли участь команди Костянтинівського  районного навчально-виховного об’єднання “Гімназія – Мала академія наук №1 “Таврія” Мелітопольської районної ради Запорізької області ( Керівник: О.П.Біленька; учасники команди: М. Федорович, І. Даниленко, А. Шепель, С.Замніус, К.Ещенко, А.Олійник, О. Гетьманський, М. Шаповалов, П. Джоков, Ю.Савко)  та Вознесенської загальноосвітньої  школи I-III ступенів Мелітопольської районної ради Запорізької області (Керівник: Д.М.Биковська; учасники команди: П. Міняйло, К. Сотнікова, О. Ромашин, Д. Кобзар, А.Татаринова, С.Сериця, В.Бондаренко, К. Зєвако, С. Нікулін).

 

Теплими привітальними словами та побажаннями перемоги, жаги до знань, творчого натхнення  відкрили  конкурс директор коледжу І.Р. Настасяк  та ведуча гри, заступник директора з навчальної роботи Т.І. Галько.

Також  щиро  вітали гостей  музикальними номерами студенти коледжу, учасники ансамблю «Фієста».

Для змагань було запропоновано п’ять  пізнавальних і водночас різнопланових та веселих конкурсів: «Привітання», «Швидкість без обмежень», «Розумні та кмітливі», «Один за всіх і всі за одного», «Домашнє завдання».

Оцінювали гру  журі: заступник директора з практичного навчання А.М. Черевко, методист коледжу І.В. Чуйко, голова циклової комісії Т.К. Масленнікова.

Організатори заходу, викладачі біології  Т.І. Галько, І.С. Службіна, О.В. Тіткова, викладач мікробіології Н.В.Строкань визначили високий рівень підготовки школярів з предмету. На їх думку, кожний викладач прагне зацікавити учнів своїм предметом, оскільки інтерес – запорука успішного навчання. Тому важливою і ефективною є позааудиторна  робота з предмету. Особливий інтерес до біології в молоді викликають ігри, конкурси, які дають можливість проявити свої здібності та таланти.

В ході динамічних та веселих змагань учасники  конкурсу набрали однакову кількість балів.

Наприкінці заходу учасники та керівники команд були нагороджені грамотами, подяками та солодкими призами.  Зі словами вдячності виступили директор Костянтинівського РНВО №1 “Таврія” Т.С. Шабанова та вчитель біології Вознесенської  загальноосвітньої школи I-III ст. Г.В.Корж. Вони зазначили: «Учні отримували не лише бали за правильні відповіді, а й дізналися багато нового з біології та медицини».