Медична конференція “Як захистити своє життя: епідемії хвороб в Україні”.

розміщено в: Без рубрики | 0

Сьогодні представники Молодіжного парламенту Мелітополя разом з членами студентської ради КВНЗ “Мелітопольський медичний коледж” ЗОР провели для студентів ТДАТУ ім. Д. Моторного медичну конференцію “Як захистити своє життя: епідемії хвороб в Україні”.
Конференцію відкрила голова МПМ Альона Саржан, а про ціль проведення розповіла Холод Анна, представник комітету з питань освіти, учнівського та студентського самоврядування, що організував даний захід задля попередження широкої розповсюдженості інфекційних захворювань, і з метою співпраці з органами студентського самоврядування міста.
Під час заходу були розглянуті актуальні наразі питання, наприклад що таке кір, його перші симптоми та способи захисту від даної хвороби.
Студенти дізналися що Україна знаходиться на порозі епідемії дифтерії. А також причини через які дифтерія вважається небезпечнішою за кір.
Майбутні медики пояснили навіщо людству потрібна вакцинація, наголосили на переліку обов’язкових щеплень в Україні, а також повідомили студентів та присутніх викладачів, що ревакцинація від дифтерії має проводитись кожні 10 років після останнього щеплення (в 16 років).
На завершення, всі слухачі отримали буклети-пам’ятки, які були розроблені МПМ спеціально для даного заходу.