18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми

розміщено в: Без рубрики | 0

Сьогодні європейська спільнота відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми.

Способи втягнення людей у процес торгівлі людьми різні – злочинці шукають все нові й нові методи вербування, але завжди це відбувається шляхом використання обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, із застосуванням чи погрозою застосування насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від іншої особи.

Метою торгівлі людьми завжди є експлуатація людини в будь-який спосіб – примусова праця, використання у домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, вилучення органів, сексуальна експлуатація чи створення порнографічної продукції, народження дитини примусово чи за замовленням, втягнення у злочинну діяльність чи жебракування.

З метою підвищення рівня знань студентів щодо поняття «торгівля людьми», прав та свобод громадян, державних та міжнародних документів про боротьбу з торгівлею людьми  18 жовтня у КВНЗ “Мелітопольський  медичний фаховий  коледж” ЗОР  керівники академічних груп  підготували та провели заняття з елементами тренінгу на тему: «Протидія торгівлі людьми». В заході взяли участь студенти перших та других курсів коледжу.

Лише об’єднавши зусилля, ми зможемо подолати проблему торгівлі людьми у суспільстві!